Arkistot

19.01.2022

Esteettömyysdirektiivi tuo uusia vaatimuksia sähkökirjoille

Esteettömyysdirektiiviä koskeva hallituksen luonnos on nyt lausuntokierroksella. Media-alalle on myönteistä, ettei luonnoksessa ole laajennettu direktiivin soveltamisalaa. Kirjankustantajille uusi sääntely kuitenkin merkitsee todella suurta muutosta,…
17.01.2022

Uusi digitaalisten palvelujen tunnistautumisratkaisu kehitteillä

Suomeen on tulossa uusi kansallinen digitaalinen tunnistautumisratkaisu, joka helpottaa kirjautumista sähköisiin palveluihin. Järjestelmää kehittää Suomen Tunnistautumisosuuskunta, joka on yhdistänyt media-alalle jo aikaisemmin suunnitellun yhteistunnistautumishankkeen…
22.12.2021

Rauhaisaa joulunaikaa

Lahjoitimme joulutervehdyksiin tarkoitetut varat Plan International Suomelle ja Pelastakaa Lapset ry:lle. Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta.
22.12.2021

Avoimuusrekisteristä tulee hyvä muutamalla virityksellä

Lobbaustoiminnan avoimuus ottaa Suomessa pian askeleen eteenpäin. Se, kuinka pitkä askel on, riippuu vielä avoimuusrekisterin toteutuksen yksityiskohdista. Mitä paremmin rekisteri palvelee journalistin työkaluna, sitä…
21.12.2021

Tes-neuvottelut käyntiin tammikuussa

Medialiitto aloittaa työehtosopimusneuvottelut Teollisuusliiton ja Ammattiliitto Pron sopimusaloilla tammikuussa 2022. Neuvottelut koskevat media- ja painoalan työntekijöitä, jakelun työntekijöitä, suorajakelun työntekijöitä, Grafinetin ja Pron toimihenkilöitä…
13.12.2021

Medialiitto ja Teollisuusliitto aloittavat yhteisen hankkeen jakelutyön turvaamiseksi

Medialiitto ja Teollisuusliitto käynnistävät yhteisen kehittämishankkeen jakelutyön turvaamiseksi. Työterveyslaitoksen rahoittamassa hankkeessa selvitetään syitä jakelualaa vaivaavaan vakavaan työvoimapulaan ja etsitään siihen ratkaisuja.
08.12.2021

Paikalliset uutismediat tukevat kielen oppimista ja paikallistuntemusta

Mediakasvatus on välttämätöntä, jos haluamme, että uudet asukkaat kotiutuvat ja sopeutuvat suomalaiseen yhteiskuntaan. Ilman mediaosaamista on mahdotonta toimia Suomen kaltaisessa tietoyhteiskunnassa.
07.12.2021

Lehtien ja kirjojen nollaverokanta tulee mahdolliseksi myös Suomessa

Medialiitto on erittäin tyytyväinen EU:n valtiovarainministereiden tiistaiseen arvonlisäveropäätökseen, joka merkitsee nollaverokannan tuloa mahdolliseksi lehdille ja kirjoille myös Suomessa.
02.12.2021

Vesa-Pekka Kangaskorpi jatkaa Medialiiton puheenjohtajana

Mediatalo Keskisuomalaisen konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi jatkaa Medialiiton hallituksen puheenjohtajana vuonna 2022. Medialiiton syyskokous päätti valinnasta 2.12.
26.11.2021

Kiinteät ja samat jakelupäivät joka viikko koko maahan

Postinjakelun vähenevien viikonpäivien tulee Medialiiton mukaan olla jatkossa kiinteät, yhteneväiset ja samat joka viikko koko maassa.