Agendalla

Mikko Hoikka.
Mikko Hoikka Medialiiton toimialajohtaja
23.11.2023 | Mediatoimiala

Avoimuusrekisteri on pettymys

Avoimuusrekisteristä uhkaa nykymuodossaan tulla pelkkä vastuullisuustiimien paperileikki. Journalistin työkaluna se jää niin kevyeksi, että on paikallaan kysyä, oliko järjestelmän rakentaminen sittenkään hyvä idea. Hallinnoinnin palkinnoksi yhteiskunta saa vain ripauksen lisää avoimuutta.

Sirpa Kirjonen.
Sirpa Kirjonen Uutismedian liiton markkinointi- ja tutkimusjohtaja
6.11.2023 | Uutismedia

Kenestä uusi presidenttimme?

Tuleva presidenttimme on näkynyt onnistuneesti televisiossa ja sanomalehdissä. Hän johtaa ulkopolitiikkaa jämptisti ja vakaasti, edustaa Suomea tyylikkäästi. Hän on arvojohtaja, kansan yhdistäjä, tasapuolinen, rauhallinen ja rehellinen. Näin vastasivat presidentinvaaleissa äänestämään aikovat suomalaiset Iro Researchin Uutismedian liitolle tekemässä Presidentinvaalit 2024 -tutkimuksessa.

Mikko Hoikka.
Mikko Hoikka Medialiiton toimialajohtaja
25.10.2023 | Mediatoimiala

Kiusaa lukijaasi

Jos polarisaation kantava voima on laiskuus, polarisaatiota voi ehkä torjua journalismilla, joka ei päästä lukijaansa liian helpolla. Hämmentynyt lukija voi olla tavoittelemisen arvoinen saavutus.

Olli-Pekka Paasivirta Medialiiton ekonomisti
11.10.2023 | Elinkeinopolitiikka

Paikallislehdet kirittävät kuntapäättäjiä parempaan päätöksentekoon

Paikallislehtiä voi syystä nimittää paikallisdemokratian kulmakiviksi. Niiden toiminta kirittää kuntia tutkitusti niin veroeurojen tehokkaamman käytön kuin demokratian vireyden näkökulmasta. Suomessa on kansainvälisesti tarkasteltuna laadukas paikallislehtitarjonta, josta kannattaa pitää kiinni.

Lisää kirjoituksia