Korona ja media-ala

Lue lisää 

Agendalla

Johanna Haapiainen-Makkonen.
Johanna Haapiainen-Makkonen Suomen Kustannusyhdistyksen juridinen asiantuntija
19.1.2022 | Kirjat ja oppimateriaalit

Esteettömyysdirektiivi tuo uusia vaatimuksia sähkökirjoille

Esteettömyysdirektiiviä koskeva hallituksen luonnos on nyt lausuntokierroksella. Media-alalle on myönteistä, ettei luonnoksessa ole laajennettu direktiivin soveltamisalaa. Kirjankustantajille uusi sääntely kuitenkin merkitsee todella suurta muutosta, sillä tällä hetkellä markkinoilla ei ole esteettömyysdirektiivin velvoitteet täyttäviä sähkökirjoja.

Mikko Hoikka.
Mikko Hoikka Medialiiton toimialajohtaja
22.12.2021 | Mediatoimiala

Avoimuusrekisteristä tulee hyvä muutamalla virityksellä

Lobbaustoiminnan avoimuus ottaa Suomessa pian askeleen eteenpäin. Se, kuinka pitkä askel on, riippuu vielä avoimuusrekisterin toteutuksen yksityiskohdista. Mitä paremmin rekisteri palvelee journalistin työkaluna, sitä helpompi on hyväksyä sen tuottamat uudet hallinnolliset kustannukset.

Susanna Ahonen.
Susanna Ahonen Uutismedian liiton mediakasvatusasiantuntija
8.12.2021 | Mediakasvatus

Paikalliset uutismediat tukevat kielen oppimista ja paikallistuntemusta

Mediakasvatus on välttämätöntä, jos haluamme, että uudet asukkaat kotiutuvat ja sopeutuvat suomalaiseen yhteiskuntaan. Ilman mediaosaamista on mahdotonta toimia Suomen kaltaisessa tietoyhteiskunnassa.

Ismo Huhtanen.
Ismo Huhtanen Uutismedian liiton lakiasiainjohtaja
25.11.2021 | Elinkeinopolitiikka

Mediayhtiöiden ja alustajättien suhteisiin etsitään pelisääntöjä

Opetus- ja kulttuuriministeriön lakiluonnos tekijänoikeuslain muuttamiseksi jätti vielä paljon parannettavaa lehtikustantajien neuvotteluasemaan alustajättien kanssa. Muutamissa Euroopan maissa jo edetään hitaasti kiiruhtaen lehtikustantajien oikeudesta sopimisen valmisteluissa. Euroopassa media-ala toivoo neuvotteluasemaan tukea EU:n digimarkkinasääntelystä ja Pohjoismaissa myös yhteistyöstä.

Lisää kirjoituksia