Agendalla

Ismo Huhtanen.
Ismo Huhtanen Uutismedian liiton lakiasianjohtaja
21.6.2022 | Elinkeinopolitiikka

Haku- ja somepalvelut hyötyvät uutismedian sisältöinvestoinneista

Tuoreen tutkimuksen mukaan lehtikustantajien sisältöjen hyödyntäminen tuo Googlen ja Metan digitaalisille alustapalveluille merkittäviä tuottoja Iso-Britanniassa. Uutissisällöt auttavat alustapalveluita sitouttamaan verkon käyttäjät hakupalveluihin ja sosiaaliseen mediaan, mikä edistää mainostuottojen kertymistä alustoille. Lisäksi alustapalvelut keräävät uutissisältöjä hyödyntämällä käyttäjädataa, jota ne käyttävät mainonnan kohdentamiseen.

Susanna Ahonen.
Susanna Ahonen Uutismedian liiton mediakasvatusasiantuntija
7.6.2022 | Mediakasvatus

Unohtakaa some ja lukekaa lehtiä

Valeuutiskeskustelu turhauttaa minua usein. En aina jaksa ymmärtää, miksi murehdimme valeuutisia, kun riippumatonta journalismia on niin helposti saatavilla sekä maksullisena että maksuttomana.

Jukka Holmberg.
Jukka Holmberg Medialiiton toimitusjohtaja
5.5.2022 | Mediatoimiala

Vapaa maa tekee itsenäisiä päätöksiä tosiasioiden pohjalta

Demokratioissa myös ulko- ja turvallisuuspolitiikasta päätetään kansanvaltaisesti ja avoimesti. Venäjän johdolla on syytä pelätä eniten demokratian ja sananvapauden leviämistä. Siihen Suomen ja Ruotsin liittyminen Naton jäseniksi ei vaikuta mitenkään.

Sirpa Kirjonen.
Sirpa Kirjonen Uutismedian liiton markkinointi- ja tutkimusjohtaja
26.4.2022 | Uutismedia

Demokratiamme perusta rakentuu sananvapaudelle

Sananvapauden rajoittaminen on aina hälytyssignaali siitä, että demokratia horjuu. Ei ole sattumaa, että diktaattorit rajoittavat aina ensimmäiseksi sananvapautta.

Lisää kirjoituksia