Agendalla

Ismo Huhtanen.
Ismo Huhtanen Uutismedian liiton lakiasiainjohtaja
28.2.2023 | Elinkeinopolitiikka

Sopiminen teknologiayhtiöiden korvauksista lehtikustantajille kehittyy Euroopassa

Tanskalaiset lehtikustantajat ovat tehneet ensimmäisen sopimuksen merkittävän teknologiayhtiön Microsoftin kanssa lehtikustantajien aineiston käytöstä hakukonepalvelussa. Kilpailuviranomaisten linjaukset ohjaavat Googlea sopimaan lehtikustantajien kanssa Saksassa ja Ranskassa. Teknologiayhtiöiden hakukonepalvelut ovat jo siirtymässä hakutuloslinkkien jälkeiseen aikaan ja vastauspalveluiksi.

Elias Erämaja.
Elias Erämaja Medialiiton toimialajohtaja
14.2.2023 | Graafinen teollisuus

Graafisella teollisuudella suurimmat työllisyysvaikutukset

Tilastokeskuksen tuoreen tilaston mukaan painoalalla (toimialaluokka 18) oli teollisuustoimialojen suurimmat kokonaisvaikutukset Suomen kansantalouden työllisyyteen vuonna 2020.

Piia Matikainen.
Piia Matikainen Aikakausmedian mediakasvatusasiantuntija ja koulutussuunnittelija
7.2.2023 | Mediakasvatus

Media on ruokakasvattaja – pyrki se siihen tai ei

Miten mediasi puhuu ruuasta? Jakaako se vinkkejä hävikin pienentämiseen vai kehottaako antamaan kiloille kyytiä? Aikakausmedian uusi oppimateriaali ohjaa luotettavan ruokatiedon äärelle oikoen samalla virheellisiä väitteitä ruuasta ja hyvinvoinnista.

Mikko Hoikka.
Mikko Hoikka Medialiiton toimialajohtaja
31.1.2023 | Mediatoimiala

Avoimuusrekisteri on parhaimmillaan aivan muuta kuin vastuullisuusviestintää

Avoimuusrekisterilaki on eduskuntakäsittelynsä loppusuoralla ja sen odotetaan tulevan voimaan vuoden 2024 alussa. Vaikka uuden lain velvollisuudet kohdistuvat ensisijaisesti edunvalvontaa harjoittaviin organisaatioihin, se näkyy toivottavasti ennen kaikkea journalistien uutena työkaluna ja päätöksenteon parantuneena läpinäkyvyytenä.

Lisää kirjoituksia