Agendalla

Hanna Romppainen.
Hanna Romppainen Uutismedian liiton mediakasvatusasiantuntija
9.2.2021 | Mediakasvatus

Journalismin pelisääntöjä on tarpeen avata kaikenikäisille mediankäyttäjille

Mediakasvatustyötä on tehty Suomessa pitkään ja laadukkaasti, mutta pääasiassa lapsille ja nuorille. Mediataitojen oppiminen ei kuitenkaan ole lasten ja nuorten yksinoikeus, sillä aikuisetkaan eivät ole taidoiltaan valmiita.

Elias Erämaja.
Elias Erämaja Medialiiton ekonomisti
1.2.2021 | Mediatoimiala

Odotusten täyteinen talousvuosi 2021

Sumu hälvenee ja päivät kirkastuvat kevään edetessä. Kesälle odotetaan poutaa, mutta talvea kohden mentäessä annetaan varoitus voimistuvasta matalapaineesta. Esimerkiksi näin voisi kuvata tulevan vuoden talousnäkymiä, jos niistä kertoisi säätiedotteen termein. Tuoreimmat tiedot rokotetoimitusten ongelmista lisäävät ennusteen epävarmuutta ja siirtävät talouden elpymistä kauemmaksi.

Johanna Halkola.
Johanna Halkola Medialiiton johtava asiantuntija
28.1.2021 | Mediatoimiala

Komission lainsäädäntöehdotukset eivät turvaa riittävästi luotettavan tiedon saatavuutta verkkoalustoilla

Euroopan komission joulukuussa julkaisemat digitaalisia palveluita (DSA) ja digitaalisia markkinoita (DMA) koskevat lainsäädäntöehdotukset ovat tärkeä avaus kohti toimivampia digimarkkinoita. Ehdotuksista kuitenkin puuttuvat riittävät toimet luotettavan tiedon saatavuuden turvaamiseksi.

Jukka Holmberg.
Jukka Holmberg Medialiiton toimitusjohtaja
7.1.2021 | Mediatoimiala

Kansakunnan vihollinen?

Presidentti Donald Trumpin kannattajien tunkeutuminen Washingtonissa kongressiin, Yhdysvaltain demokratian ytimeen, konkretisoi pitkän ja vaarallisen kehityskulun koko maailman nähtäville.

Lisää kirjoituksia