Uutiset 2015

Selvitys tarjoaa uusia kasvun eväitä, veronäkemys turhan varovainen 7.12.2015

Tänään julkistettu selvitys kotimaisista mediamarkkinoista on kattava ja realistinen tilannearvio, joka sisältää tervettä ravistelua kaikille media-alan toimijoille, Viestinnän Keskusliiton toimitusjohtaja Jukka Viitasaari toteaa.

Lue lisää


Mediapäivässä keskusteltiin alan tulevaisuudesta – katso HSTV:n video 30.11.2015

Kolmatta kertaa järjestetty Mediapäivä huipentui keskusteluun, jossa media-alan konkarit käsittelivät alan tulevaisuutta ja yhteiskunnallista merkitystä.

Lue lisää


Nuoret arvostavat kotimaista mediaa entistä enemmän 25.11.2015

Kotimaisen mediatuotannon arvostus on lisääntynyt nuorissa ikäryhmissä. Mielipidetutkimukseen vastanneista 15–24-vuotiaista 78 prosenttia kertoo arvostavansa suomalaisia mediasisältöjä. Vuosi sitten osuus oli viisi prosenttiyksikköä pienempi.

Lue lisää


Vesa-Pekka Kangaskorpi Viestinnän Keskusliiton hallituksen puheenjohtajaksi 25.11.2015

Keskisuomalaisen konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi on valittu Viestinnän Keskusliiton hallituksen puheenjohtajaksi 1.1.2016 alkaen.

Lue lisää


Think Ink -innovaatiokilpailu käynnistyi – jaossa 140 000 euron palkinnot 11.11.2015

Think Ink palkitsee voittajan ja enintään viisi muuta yhteensä 140 000 euron palkinnoin. Pääpalkinto on 80 000 euroa. Haku avoimeen kilpailuun päättyy helmikuun 28. päivä 2016.

Lue lisää


Hallintarekisteröinnin salliminen arvioitava perustuslain näkökulmasta 4.11.2015

Läpinäkyvyys on tärkeää yhteiskunnallisen ja taloudellisen vallankäytön valvonnassa, kirjoittaa lakimies Mikko Hoikka liiton lausunnossa valtiovarainministeriölle luonnoksesta uudeksi arvo-osuusjärjestelmäksi.

Lue lisää


Postilaki – toimiluvista ilmoitusmenettelyyn 2.11.2015

Sääntelyn sujuvoittaminen ulottuu myös postitoimintaan. Liikenne- ja viestintäministeriö on valmistellut esityksen toimilupamenettelyn muuttamisesta ilmoitusmenettelyksi.

Lue lisää


Media-alan sääntelyssä on kevennysvaraa 14.10.2015

Pääministeri Juha Sipilän hallitus aikoo vähentää sääntelyä ja purkaa yritysten hallinnollista taakkaa.

Lue lisää


Tekijänoikeusneuvosto asetettu uudeksi kolmivuotiskaudeksi 13.10.2015

Valtioneuvoston asettaman tekijänoikeusneuvoston tehtävänä on avustaa opetus- ja kulttuuriministeriötä tekijänoikeutta koskevissa asioissa ja antaa lausuntoja lain soveltamisesta.

Lue lisää


Evästyksiä mediamarkkinatyöryhmälle 28.9.2015

Media-alan tulevaisuus on ennen kaikkea yritysten omissa käsissä. Kotimaisten mediamarkkinoiden kasvua voidaan edistää myös julkisen vallan toimin.

Lue lisää


Eroon ylisääntelystä digitaalisilla sisämarkkinoilla 17.6.2015

Suomen mielestä ylisääntelyä on vältettävä ja digitaalisen talouden kehitysedellytykset turvattava, kun digitaalisten sisämarkkinoiden strategiaa pannaan toimeen. Liitto pitää näitä lähtökohtia hyvinä.

Lue lisää


Verkkomedia vakiinnuttanut asemansa suomalaisten uutiskäytössä 16.6.2015

Lähes puolet (46 %) suomalaisista täysi-ikäisistä nimeää pääasialliseksi uutislähteekseen verkkomedian, ilmenee Oxfordin yliopiston Reuters-instituutin Digital News Report 2015 –kyselytutkimuksesta. Vuonna 2014 vastaava luku oli 37 prosenttia.

Lue lisää


Suomen aktivoituminen digiveron alentamisessa positiivinen muutos 27.5.2015

Media-alalle hallitusohjelman positiivisin asia on, että Suomi ryhtyy vaikuttamaan EU:ssa, jotta arvonlisäverodirektiivi mahdollistaisi alennetun verokannan soveltamisen myös digitaalisiin sisältöihin.

Lue lisää


Digitaaliset sisämarkkinat - tavoitteeksi kasvu 22.5.2015

Luovilla aloilla on merkittävää kasvupotentiaalia EU:n digitaalisilla sisämarkkinoilla. Komission tuoreen digistrategian toimeenpanossa pitäisi keskittyä markkinoiden kasvua ja työllisyyttä sekä jäsenvaltioiden omaleimaista kulttuuria edistäviin toimiin.

Lue lisää


Jukka Viitasaari Viestinnän Keskusliiton uudeksi toimitusjohtajaksi 11.5.2015

VTM Jukka Viitasaari, 53, on nimitetty Viestinnän Keskusliiton toimitusjohtajaksi. Viitasaari siirtyy media-alan edunvalvojaksi Teknologiateollisuus ry:n tietotekniikka-, sähkö- ja elektroniikka-alojen vastaavan johtajan tehtävästä. Hän aloittaa työnsä elokuun alussa.

Lue lisää


Komissio uudistaa mediasisältöjen arvonlisäverotusta 8.5.2015

Euroopan komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin mukaan komissio esittää keväällä 2016 sähköisten julkaisujen arvonlisäverokannan alentamista.

Lue lisää


Suomen seurattava Norjan esimerkkiä kotimaisen median puolustamisessa 7.5.2015

Norjan linjaus digitaalisten mediasisältöjen arvonlisäveron laskemisesta nollaan on erinomainen esimerkki kotimaisen median puolustamisesta, sanoo Viestinnän Keskusliiton vt. toimitusjohtaja Jukka Holmberg.

Lue lisää


Media-ala muistuttaa lähdesuojan vaatimuksista verkkovalvonnan sääntelyssä 7.4.2015

Viestinnän Keskusliitto, Suomen Journalistiliitto ja Julkisen sanan neuvosto ovat huolestuneet lähdesuojan toteutuksesta valmisteilla olevassa tiedustelulainsäädännössä. Lähdesuoja on vaarassa tulla ohitetuksi, mikäli lakiin ei luoda asianmukaisia takeita lähteiden suojaamiseksi.

Lue lisää


VKL, SJL, Pro ja TEAM vetoavat media-alan puolesta päättäjiin 26.3.2015

Viestinnän Keskusliitto, Suomen Journalistiliitto, Ammattiliitto Pro sekä TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto vetoavat yhdessä hallitusohjelmaneuvotteluihin valmistautuviin puolueisiin, että yhteiskunnallisesti merkittävän media-alan haasteellinen taloustilanne otetaan huomioon erityisesti veroratkaisuissa.

Lue lisää


Viestinnän Keskusliitto hakee toimitusjohtajaa 13.3.2015

VKL:n toimitusjohtaja on keskeisesti vaikuttamassa suomalaisen media-alan tulevaisuuteen.

Lue lisää


Sähköisten julkaisujen arvonlisäverosäännöksiin vaaditaan muutosta 6.3.2015

Euroopan kustantaja-, kirjailija- ja kirjakauppajärjestöt vaativat komissiota uudistamaan arvonlisäverodirektiiviä niin, että painetut ja sähköiset julkaisut voidaan asettaa verotuksessa samalle viivalle.

Lue lisää


Ison-Britannian parlamentti avasi keskustelun BBC:n tulevaisuudesta 4.3.2015

BBC:n toiminnan peruskirja, Charter, uudistetaan vuoden 2017 alusta. Parlamentin kulttuuri-, media- ja urheiluvaliokunta suosittaa muun muassa julkisen palvelun tehtävän kriittistä uudelleenarviointia.

Lue lisää


OTM Lotta Niemelä on aloittanut VKL:n työmarkkinayksikössä 23.2.2015

Oikeustieteen maisteri Lotta Niemelä on aloittanut lakimiehenä Viestinnän Keskusliiton työmarkkinayksikössä 23.2.2015. Niemelä sijaistaa tehtävässä äitiysvapaalle jäänyttä lakimies Heli Mannista.

Lue lisää


Valtteri Niiranen lopettaa Viestinnän Keskusliiton toimitusjohtajana ja siirtyy Kopiosto ry:n toimitusjohtajaksi 6.2.2015

Varatuomari Valtteri Niiranen lopettaa työnsä 30.4.2015 Viestinnän Keskusliiton toimitusjohtajana. Tässä tehtävässä hän on työskennellyt vuoden 2011 alusta.

Lue lisää


Median innovaatiotuki puhutti Nosturissa 27.1.2015

Parisataa innovaatiotuesta kiinnostunutta kuuli innostavia esimerkkejä uudesta mediabisneksestä ja pääsi tenttaamaan Tekesin asiantuntijoita Nosturin infotilaisuudessa.

Lue lisää


Seuraa median innovaatiotuen infoa verkossa 27.1.2015

Median innovaatiotuesta pidetään infotilaisuus Helsingissä tänään 27. tammikuuta klo 12.30–14.30. Tilaisuutta voi seurata myös verkossa.

Lue lisää


Oikeudenhaltijoille korvauksia tv-kanavien verkkojakelusta 22.1.2015

Teleoperaattoreilla on velvollisuus siirtää verkoissaan seitsemän valtakunnallista tv-kanavaa. Tekijänoikeuslain muutoksen myötä oikeudenhaltijat saavat korvausoikeuden tästä must carry -jakelusta.

Lue lisää


Hiljainen hetki toimituksissa 9.1.2015

Viestinnän Keskusliitto antaa tukensa toimituksissa vietettävälle hiljaiselle hetkelle Charlie Hebdon uhrien muistolle.

Lue lisää


Katja Ahola aloittanut Mediapoolin valmiuspäällikkönä 7.1.2015

Mediapoolin valmiuspäälliköksi valittu sotatieteiden ja filosofian maisteri Katja Ahola on aloittanut 1.1.2015 uudessa tehtävässään. Aholan toimipaikkana on Viestinnän Keskusliiton toimisto Helsingin Etelärannassa.

Lue lisää