rss Uutiset

Vapaata ja vastuullista mediaa tarvitaan enemmän kuin koskaan

28.5.2018

Vastuullisen median puolustaminen on arvokas yhteiskunnallinen teko, jolla tuetaan demokratiaa, sananvapautta ja sivistystä, kirjoittaa Medialiiton toimitusjohtaja Jukka Holmberg. Medialiitto ehdottaa seuraavan hallituksen ohjelmaan media-alan toimintaedellytyksiä parantavia konkreettisia toimenpiteitä.

Pieni Suomi on monella mittarilla maailman menestyksekkäin maa: vakain, vapain ja turvallisin valtio, jossa elää onnellisin, lukevin ja medialukutaitoisin kansa.  

Oikean tiedon erottaminen väärästä on silti vaikeampaa kuin koskaan ennen. On yhä haasteellisempaa hallita monien kanavien infotulvaa, digitaalisissa alustoissa tapahtuvaa datan ohjausta ja tietoista kuplien rakentamista ihmisten todellisuuteen.

Viime vuodet ovat osoittaneet, etteivät demokratia ja median vapaus ole enää itsestäänselvyyksiä, edes Euroopassa. Botit ja trollitehtaat ovat maailmalla jo vaikuttaneet vaaleihin, demokraattisen päätöksenteon ytimeen. Vaarallista on myös yhden totuuden tai yhden toimijan näkemysten varaan jättäytyminen.

Suomi tarvitsee luotettavaa ja vapaata mediaa enemmän kuin koskaan. 

Medialiitto ehdottaa seuraavan hallituksen ohjelmaan julkaisujen arvonlisäveron keventämistä, mediayritysten kilpailuedellytysten tasapainottamista ja jakelupalvelujen uudistamista.   

Lue lisää Medialiiton hallitusohjelmatavoitteista


Palaa otsikoihin