rss Uutiset

Tanskan DR keskittyy julkisen palvelun ydintoimintaan

24.9.2018

Tanskan julkisen palvelun yhtiön Danmarks Radion (DR) on maan hallituksen uuden linjauksen mukaan keskityttävä sisältöön, jota kaupalliset toimijat eivät tarjoa. Yhtiön ei sen vuoksi pidä lähettää kaikkea kaikille.

Tanskan hallituksen mukaan Danmarks Radio on ensisijaisesti kulttuuri-instituutio ja välttämätön osa demokraattista keskustelua. DR ei saa kilpailla yksityisten toimijoiden kanssa sisällöistä eikä jakelusta, elleivät ne palvele selkeää julkisen palvelun tavoitetta.

DR:n on sivuillaan www.dr.dk tarjottava korkealaatuista ääni-, kuva- ja tekstisisältöä, jonka fokus on omassa tuotannossa ja tanskalaisissa tuotannoissa. DR saa tarjota netissä tekstipohjaisia uutisia, mutta yhtiön on pidättäydyttävä pitkistä, syvälle menevistä artikkeleista.

”Tanskan ja Ruotsin uudet julkisen palvelun linjaukset ovat erinomainen esimerkki myös Suomelle. Molemmissa on kantavana ajatuksena määritellä valtionyhtiön toiminta siten, että se jättää riittävästi elintilaa yksityiselle medialle”, arvioi Medialiiton toimitusjohtaja Jukka Holmberg.

DR:n internet-pohjaiset palvelut ja sosiaalisen median hyödyntäminen on määritelty erikseen. Uudet nettipohjaiset palvelut edellyttävät kulttuuriministerin ja radio- ja televisioneuvoston hyväksyntää.

Televisiokanavien määrä vähenee kuudesta kolmeen ja radiokanavien määrä kahdeksasta viiteen. 

Tanskan kulttuuriministerin ja DR:n välinen sopimus julkisesta palvelusta määrittää DR:n tehtävät 1.1.2019 alkavalla viisivuotisella sopimuskaudella. Sopimus perustuu Tanskan hallituksen ja Dansk Folkepartin kesällä solmimaan mediapoliittiseen sopimukseen.

Lisätiedot:

Jukka Holmberg
toimitusjohtaja
p. 040 735 1690

Satu Kangas
johtaja, elinkeinopolitiikka
p. 050 433 7250


Palaa otsikoihin