rss Uutiset

Median elinvoima olennaista disinformaation torjumisessa

13.3.2018

Valeuutisten ongelmaa pohtinut asiantuntijaryhmä esittää Euroopan komissiolle useita keinoja, joilla väärän tiedon leviämistä verkossa tulisi hillitä.

Komissaari Mariya Gabrielille 12.3. luovutettu raportti suosittelee muun muassa verkkouutisten lähteiden läpinäkyvyyden parantamista, medialukutaidon edistämistä ja disinformaation torjumiskeinojen kehittämistä.

Olennaista on turvata eurooppalaisen uutismedian moniäänisyys. Asiantuntijaryhmä kannustaa tukemaan yksityisen mediasektorin elinvoimaa alennetun arvonlisäverokannan, muiden verohelpotusten ja uusien uutismedialle kohdennettujen tukien avulla.

”On hienoa, että komissio on nostanut oikean tiedon ja valheellisen informaation erottelun korkealle agendallaan. Alustayhtiöt voivat säätää algoritmeillaan, minkä tyyppinen informaatio näkyy kuluttajille ensisijaisena. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin vaikuttaa siihen, että paikkansa pitävää, journalistisesti tuotettua tietoa on ylipäätään tarjolla riittävästi”, Medialiiton toimitusjohtaja Jukka Holmberg tähdentää.

News Media Europen tiedote


Palaa otsikoihin