rss Uutiset

Digilehtien arvonlisävero palaamassa EU:n neuvoston päätettäväksi

23.5.2018

Pitkään odotettu EU-päätös digitaalisten julkaisujen arvonlisäveron alentamisesta saattaa parhaimmillaan syntyä tällä viikolla.

Euroopan komission esitys on jäsenmaiden valtiovarainministereiden asialistalla perjantain 25.5. kokouksessa mahdollisesti päätettäväksi tulevana asiana.

Mikäli yksimielisyys EU:n neuvostossa syntyy, saavat jäsenmaat oikeuden soveltaa alennettua arvonlisäveroa myös digitaalisiin lehtiin ja kirjoihin. Tällä hetkellä verokannat ovat Suomessa 10 prosenttia painettujen lehtien tilauksille ja yleinen 24 prosentin kanta digitilauksille.

Veropäätökset vaativat EU:ssa yksimielisyyden. Viime kesäkuussa päätös jumittui Tšekin vastustukseen. Sen jälkeen kiistaa on käsitelty jäsenmaiden kesken. Suomi on tukenut ja kiirehtinyt komission esityksen hyväksymistä.

”Kannustamme valtiovarainministereitä ripeään päätöksentekoon. Ehdotettu muutos poistaisi keinotekoisen esteen digitaalisen kustannustoiminnan kehittymiseltä. Arvonlisäveron alentaminen on tehokkain keino tukea laadukkaan mediasisällön tuottamista ja kuluttamista”, Medialiiton toimitusjohtaja Jukka Holmberg painottaa.  

Lisätietoja: 
Jukka Holmberg
Toimitusjohtaja
Medialiitto
p. 040 735 1690


Palaa otsikoihin