Uutiset 2017

Medialiitto mukana Markkinoinnin edistämiskeskuksessa 19.12.2017

Medialiitto on yksi Markkinoinnin edistämiskeskus Makes ry:n perustajajäsenistä.

Lue lisää

 

Digitaaliset mediakanavat ja radio kasvavat 8.12.2017

Mediatoimialan liikevaihto supistui 2,3 prosenttia vuoden kolmannella neljänneksellä, arvioi Medialiitto tuoreessa ennusteessaan.

Lue lisää

 

Ratkaisu digi-alvista siirtyy vuoteen 2018 7.12.2017

Lehtien ja kirjojen alennettuja verokantoja koskevan komission direktiiviehdotuksen käsittely on yhä kesken EU:n neuvostossa. Ratkaisu siirtyy ensi vuoden puolelle, mutta tarkempaa ajankohtaa ei tässä vaiheessa ole mahdollista ennakoida.

Lue lisää

 

Media-alalle työehtosopimusratkaisut 1.12.2017

Medialiiton hallitus on hyväksynyt media-alan työehtosopimusratkaisut kirjatyöntekijöiden, jakajien, toimihenkilöiden, teknisten toimihenkilöiden, journalistien ja kustannustoimittajien osalta.

Lue lisää

 

Jakajille tes-ratkaisu 17.11.2017

Jakajien tes-neuvotteluissa saavutettiin neuvottelutulos 16.11.2017.

Lue lisää

 

Kirjatyöntekijöille ja toimihenkilöille neuvottelutulokset 14.11.2017

Medialiitto on tehnyt neuvottelutulokset kirjatyöntekijöiden ja toimihenkilöiden työehtosopimusratkaisuiksi TEAMin, TEAM/Grafinetin ja PRO:n kanssa. Kustannusvaikutus on työmarkkinoilla syntyneen yleisen linjan mukainen.

Lue lisää

 

Valeuutisten uskotaan vaikuttavan suomalaisten käsityksiin faktoista 14.11.2017

Valtaosa suomalaisista uskoo, että verkossa leviävillä valeuutisilla on vaikutusta kansalaisten käsityksiin ajankohtaisten asioiden ja tapahtumien perusfaktoista.

Lue lisää

 

Vesa-Pekka Kangaskorpi jatkaa Medialiiton puheenjohtajana 14.11.2017

Mediatalo Keskisuomalaisen konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi jatkaa Medialiiton hallituksen puheenjohtajana vuodet 2018-2019. Medialiiton syyskokous päätti valinnasta 14.11.2017 Helsingissä.

Lue lisää

 

Sananvapausjärjestö vetoaa Turkin hallitukseen 13.10.2017

Kansainvälisen lehdistöinstituutin IPI:n Suomen-osasto vetoaa Turkin hallitukseen suomalaisen toimittajan Ayla Albayrakin vankeustuomion uudelleenarvioimiseksi.

Lue lisää

 

Medialiitto ja PING Helsinki yhteistyöhön alan uuden kasvun edistämiseksi 12.9.2017

Medialiitto ja PING Helsinki aloittavat yhteistyön, jonka tavoitteena on lisätä alan toimijoiden ymmärrystä muuttuvan mediakentän mahdollisuuksista.

Lue lisää

 

Tieteellisten julkaisujen kustantaminen uhattuna 31.8.2017

Opetus- ja kulttuuriministeriön tilaamassa selvityksessä tieteellisten julkaisujen rinnakkaistallentamisesta selvittäjä ehdottaa avoimen tieteen edistämistä tekijänoikeuden keinoin.

Lue lisää

 

Printtimainonnan lasku ja viennin sakkaaminen painoalalla rasittavat mediatoimialaa 31.8.2017

Mediatoimialan liikevaihto kasvoi 1,5 prosenttia vuoden toisella neljänneksellä, arvioi Medialiitto tuoreessa ennusteessaan. Taloustilanteeseen nähden kasvu on vaisua ja keskittyy harvalle toimijalle.

Lue lisää

 

Nimityksiä Medialiitossa 21.8.2017

Oikeustieteiden kandidaatti Pia Huhdanmäki on aloittanut Medialiiton ja RadioMedian yhteisenä johtavana asiantuntijana 10.8.2017 ja filosofian maisteri Anu Hietala liiton tiedottajana 1.8.2017 alkaen.

Lue lisää

 

Medialiitto ja SJL vetoavat digi-alv:n alentamiseksi 15.8.2017

Media-ala vetoaa hallituksen veropäätöksiä valmistelevaan ministeriryhmään digitaalisten lehtien ja kirjojen arvonlisäveron alentamiseksi ensi vuoden budjetissa.

Lue lisää

 

Lehtijulkaisujen suoja myötätuulessa Euroopan parlamentissa 15.8.2017

Euroopan komission ehdottama uusi suojamuoto lehtijulkaisuille on alkuvaikeuksien jälkeen myötätuulessa parlamentissa. Niin sanottu lehtikustantajan oikeus sisältyy komission direktiiviehdotukseen tekijänoikeudesta digitaalisilla sisämarkkinoilla.

Lue lisää

 

Yhä useampi suomalainen lukee verkkouutisia ainoastaan älypuhelimelta 22.6.2017

Älypuhelimesta on tullut yhä useammalle ainoa laite verkkouutisten lukemiseen, ilmenee Oxfordin yliopiston Reuters-instituutin Digital News Report 2017 -kyselytutkimuksesta. Tutkimus kertoo myös, että suomalaiset luottavat edelleen uutisiin poikkeuksellisen paljon.

Lue lisää

 

Yleisradion lehdistön kaltaiset verkkopalvelut komission arvioitaviksi 21.6.2017

Medialiitto pyytää Euroopan komissiota ratkaisemaan, saako julkisia varoja käyttää sellaisten tekstimuotoisten journalististen verkkosisältöjen tuottamiseen, jotka eivät liity julkisen palvelun yleisradio-ohjelmistoihin. Liitto on tehnyt asiasta valtiontukikantelun komissiolle.

Lue lisää

 

Digi-alv:n alennus jumittui Tšekin vastustukseen 19.6.2017

EU:n päätös digijulkaisujen arvonlisäveron alentamisen sallimisesta printtijulkaisujen tasolle lykkääntyi heinäkuussa alkavalle Viron puheenjohtajakaudelle. Viimeinen Maltan johdolla pidetty EU:n talousministerien kokous ei päässyt 16.6. yksimielisyyteen asiasta, koska Tšekki kytki ratkaisuun muita arvonlisäverouudistuksia.

Lue lisää

 

Posti Palvelut Oy Medialiiton jäseneksi 15.6.2017

Medialiiton hallitus on hyväksynyt Postin omistaman sanomalehtien varhaisjakeluyhtiön Posti Palvelut Oy:n Medialiiton työmarkkinajäseneksi.

Lue lisää

 

Lehtien ja kirjojen digi-alv etenee Brysselissä 5.6.2017

Euroopan komission direktiiviehdotus digitaalisten ja painettujen julkaisujen arvonlisäverosta on saanut Euroopan parlamentin tuen 1.6.2017.

Lue lisää

 

Kapeasti kohdennettu valtion uutistuki on erittäin ongelmallinen 31.5.2017

Hallituksen päätös kohdentaa valtion tukea kapeasti vain yhdelle mediakanavalle on erittäin ongelmallinen ratkaisu, varoittaa Medialiiton hallituksen puheenjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi.

Lue lisää

 

Medialiitto pettyi Ylen ennakkoarviointiin - päätös osoittaa valvonnan puutteet 31.5.2017

Medialiitto on pettynyt Yleisradion hallintoneuvoston ennakkoarviointiin Ylen alueellisista verkkouutispalveluista.

Lue lisää

 

Elias Erämaja Graafisen Teollisuuden liittojohtajaksi 1.5.2018 alkaen 30.5.2017

Graafinen Teollisuus ry:n hallitus on nimittänyt liiton uudeksi liittojohtajaksi 1.5.2018 alkaen Medialiiton ekonomistin, VTM Elias Erämajan, 29. Nykyinen liittojohtaja Lasse Krogell jatkaa tehtävässä huhtikuun 2018 loppuun asti, minkä jälkeen hän jää eläkkeelle.

Lue lisää

 

Pia Huhdanmäki Medialiiton ja RadioMedian edunvalvontaan 29.5.2017

Medialiiton ja RadioMedian yhteiseksi johtavaksi asiantuntijaksi on valittu oikeustieteen kandidaatti Pia Huhdanmäki, 47. Hän vastaa 10.8.2017 alkaen radio- ja tv-toimialan edunvalvonnasta edunvalvontapäällikkö Johanna Halkolan perhevapaan ajan.

Lue lisää

 

Media-ala hauraalla kasvu-uralla 29.5.2017

Media-alan liikevaihto kasvoi 1,4 prosenttia vuoden ensimmäisellä neljänneksellä, arvioi Medialiitto tuoreessa ennusteessaan. Viime vuoden toisella puoliskolla käyntiin päässyt kasvu näyttää saavan jatkoa.

Lue lisää

 

Ville Blåfieldin päätoimittama Mediakirja 2017 työn alla 12.5.2017

Mediatoimialan vuosijulkaisu Mediakirja luotaa kotimaisen median tilaa ja tulevaisuutta. Kirjan tekijöiksi kutsutaan media-alan laatukilpailuissa menestyneitä ja alalla muuten kunnostautuneita rautaisia ammattilaisia eri puolilta maata.

Lue lisää

 

Epäreilu kilpailutilanne digitaalisilla mainosmarkkinoilla uhkaa pohjoismaisen journalismin rahoitusta 11.5.2017

Kotimaiset mediayhtiöt ovat eriarvoisessa kilpailuasemassa globaaleihin toimijoihin, kuten Googleen ja Facebookiin, verrattuina, selviää pohjoismaisia media-alan yrityksiä edustavien liittojen PwC:llä teettämästä tutkimuksesta.

Lue lisää

 

Media-alan järjestöt vetoavat digijulkaisujen arvonlisäveron alentamisen puolesta 19.4.2017

Media-alan tekijöitä ja kustantajia edustavat järjestöt vetoavat yhdessä hallitukseen sähköisten julkaisujen arvonlisäveron alentamiseksi EU-komission esittämällä tavalla.

Lue lisää

 

Uudet panostukset markkinoinnin kehittämiseen tarpeellisia 6.4.2017

Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) torstaina julkistamat ehdotukset markkinoinnin arvostuksen ja osaamisen parantamiseksi ovat Medialiiton mielestä erittäin tervetulleita ja tarpeellisia.

Lue lisää

 

Medialiitto ja RadioMedia hakevat edunvalvontapäällikköä 4.4.2017

Media-alan yritysten edunvalvontajärjestö Medialiitto ja kaupallisten radioiden kattojärjestö RadioMedia hakevat yhteistä edunvalvontapäällikköä määräaikaiseen työsuhteeseen perhevapaan sijaiseksi 1.8.2017 alkaen.

Lue lisää

 

Medialiitto ja RadioMedia yhteistyöhön edunvalvonnassa 4.4.2017

Media-alan edunvalvontajärjestö Medialiitto ja kaupallisten radioiden kattojärjestö RadioMedia ovat sopineet edunvalvontayhteistyöstä.

Lue lisää

 

Suomessa ei tarvita ”eduskunnan lehdistöä” 31.3.2017

Julkisen yleisradiopalvelun tulee Medialiiton mielestä keskittyä yhteiskunnalliselta kannalta tärkeisiin televisio- ja radio-ohjelmistoihin, joita voidaan jakaa myös verkossa.

Lue lisää

 

Mediapäivän juontajat ja teema julkistettu 24.3.2017

Viidettä kertaa järjestettävän media-alan yhteisen Mediapäivä-seminaarin juontavat Anna Perho ja Aki Linnanahde. Päivän pääteema on Tästä maailmasta.

Lue lisää

 

Seminaari pureutuu liiketoiminnan ja teknologian kehittämiskeinoihin 15.3.2017

Mistä ja miten media-ala löytää uutta kasvua vuonna 2017, kysytään Viestintäalan tutkimussäätiön, Medialiiton ja Tekesin yhteisessä Uutta kasvua -seminaarissa Helsingissä 15.3.2017.

Lue lisää

 

Media-alan kuukausipalkkaisten ansiot nousivat vuodessa 1,6 prosenttia 13.3.2017

EK:n palkkatiedustelu selvitti alan kuukausipalkkaisten ansiokehitystä syyskuun 2015 ja 2016 välisenä aikana.

Lue lisää

 

Media-ala odottaa hallitukselta laaja-alaisia sananvapautta tukevia päätöksiä 8.3.2017

Media-ala odottaa hallitukselta vaalikauden puolivälitarkastelussa linjakkaita ja laajavaikutteisia päätöksiä, jotka vahvistavat moniarvoista kotimaista mediaa. Tämä ei toteudu, jos valtion tukea ohjattaisiin Harkimon työryhmän ehdottamalla tavalla yhdelle mediakanavalle tai -yhtiölle.

Lue lisää

 

Uutis- ja ajankohtaisjournalismin tukea pohdittava yhtä mediamuotoa laveammin 1.3.2017

Kaupallisen television uutistoimintatyöryhmän keskiviikkona liikenne- ja viestintäministeriölle jättämät esitykset ovat hyvää tarkoittavia, mutta Medialiiton mielestä uutis- ja ajankohtaistoiminnan tukemista olisi tarkasteltava nyt työryhmän toimeksiantoa laajempana kysymyksenä.

Lue lisää

 

Mediatoimiala lievään kasvuun tänä vuonna 17.2.2017

Mediatoimialan liikevaihto kasvaa 0,5 prosenttia vuoden 2017 aikana, arvioidaan Medialiiton ennusteessa. Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä liikevaihdon odotetaan vielä supistuvan 0,5 prosenttia, mutta loppuvuonna on odotettavissa kasvua.

Lue lisää

 

Suomen tuettava lehtijulkaisujen suojaa 16.2.2017

Medialiitto vetoaa eduskuntaan, jotta Suomi antaisi tukensa EU-komission esittämälle lehtijulkaisujen suojalle. Eduskunta käsittelee parhaillaan valtioneuvoston kirjelmää, jossa on omaksuttu kielteinen kanta uudistukseen.

Lue lisää

 

EK luopuu keskusjärjestösopimuksista – Media-alalla ei vaikutusta 16.2.2017

Elinkeinoelämän keskusliitto EK ilmoitti keskiviikkona 15.2. luopuvansa nykyisistä keskusjärjestösopimuksista. Keskusjärjestösopimusten irtisanomisella ei ole vaikutusta media-alalla.

Lue lisää

 

Ylen alueellisten uutisten verkkopalvelut ja personointi arvioidaan 15.2.2017

Yleisradion hallintoneuvosto on 14.2.2017 päättänyt ottaa ennakkoarvioitaviksi Ylen alueellisten uutisten verkkopalvelut sekä palveluiden personointia koskevan yleisen palvelukonseptin.

Lue lisää

 

Noora Pinjamaa VTS:n asiamieheksi ja Medialiiton asiantuntijaksi 9.2.2017

Viestintäalan tutkimussäätiön (VTS) asiamieheksi ja Medialiiton uuden kasvun toimialueen asiantuntijaksi on nimitetty kauppatieteiden maisteri Noora Pinjamaa, 28. Hän aloittaa tehtävässä 1.5.2017.

Lue lisää

 

Kangaskorpi jatkaa Medialiiton puheenjohtajana 2.2.2017

Keskisuomalainen Oyj:n konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi jatkaa Medialiiton hallituksen puheenjohtajana vuonna 2017.

Lue lisää

 

Tero Koskinen Mediapoolin valmiuspäälliköksi 2.2.2017

Huoltovarmuuskeskuksen alaisen Mediapoolin valmiuspäälliköksi on nimitetty filosofian maisteri Tero Koskinen, 45. Hän aloittaa tehtävässä 27.2.2017.

Lue lisää

 

Uudet työehtosopimukset tulevat voimaan 1. helmikuuta 27.1.2017

Kirjatyöntekijöitä, alan toimihenkilöitä ja teknisiä toimihenkilöitä sekä jakajia koskevat uudet työehtosopimukset tulevat voimaan 1.2.

Lue lisää

 

Digi-alv:n alentaminen erittäin myönteinen päätös 11.1.2017

Valtiovarainministeri Petteri Orpon päätös esittää sähkökirjojen ja digilehtien arvonlisäveron alentamista Suomessa painettujen julkaisujen tasolle on erittäin tervetullut media-alalle.

Lue lisää

 

Medialiitto kampanjoi kotimaisen median merkityksestä 1.1.2017

Media-alan ja graafisen teollisuuden yritysten etujärjestö Medialiitto avaa itsenäisyyden juhlavuoden kampanjoimalla kotimaisen median merkityksestä suomalaiselle yhteiskunnalle.

Lue lisää