Ratkaisu journalismin suojasta lykkääntyi

5.7.2018

Euroopan parlamentin kanta journalismin asemaa parantavaan lehtijulkaisujen suojaan selviää syksyllä, kun parlamentin jäsenet äänestävät tekijänoikeusdirektiivin sisällöstä. Nopeampi eteneminen valiokunnan kannan pohjalta kaatui torstaina 5.7. parlamentin tiukassa äänestyksessä.

”On valitettavaa, että asiantuntijavaliokunnan kanta ei saanut tässä vaiheessa riittävää tukea. Jatkamme laajassa eurooppalaisessa yhteistyössä työtä journalismin tulevaisuuden puolustamiseksi”, Medialiiton toimitusjohtaja Jukka Holmberg kommentoi.

”Onneksi ymmärrys luotettavan mediasisällön tärkeydestä on koko ajan lisääntynyt. Laadukkaille sisällöille riittää kyllä digitaalisessa maailmassa jakajia, mutta jonkun on ne kyettävä tuottamaan. Muuten mediatarjonta kapenee ja journalistien työpaikat vähenevät.”

Euroopan komission esittämä lehtijulkaisujen suoja olisi samanlainen investointien suoja kuin tv-, elokuva- ja musiikkituottajilla on. Sen myötä uutisaggregaattien ja alustayhtiöiden yhtiöiden pitäisi sopia hyödyntämänsä journalismin korvauksista lehtikustantajien kanssa.

News Media Europe: Crucial EU Copyright reform obstructed today by European Parliament: Publishers continue to fight for press freedom, professional journalism and a thriving internet

European Magazine Media Association: Crucial EU Copyright reform obstructed today by European Parliament

Lisätietoja:
Jukka Holmberg