Uutiset


5.7.2018 Ratkaisu journalismin suojasta lykkääntyi

Euroopan parlamentin kanta journalismin asemaa parantavaan lehtijulkaisujen suojaan selviää syksyllä, kun parlamentin jäsenet äänestävät tekijänoikeusdirektiivin sisällöstä. Nopeampi eteneminen valiokunnan kannan pohjalta kaatui torstaina 5.7. parlamentin tiukassa äänestyksessä.

Lue lisää

 

28.6.2018 Euroopan parlamentti päättää journalismin suojasta

Euroopan parlamentti päättää ensi viikolla kannastaan komission esittämän lehtijulkaisujen suojan säätämiseen. Se antaisi lehtien kustantajille oikeuden sopia julkaisemansa sisällön kaupallisesta hyödyntämisestä digitaalisessa muodossa.

Lue lisää

 

26.6.2018 Mediapoliittisessa ohjelmassa erinomaiset tavoitteet

Liikenne- ja viestintäministeriön esittämä luonnos valtioneuvoston periaatepäätökseksi mediapoliittisesta ohjelmasta sisältää erittäin tärkeitä tavoitteita.

Lue lisää

 

19.6.2018 Ruotsin julkista palvelua linjataan oikeaan suuntaan

Ruotsin julkisen palvelun tulevaisuutta linjannut parlamentaarinen komitea ehdottaa, että valtion tv- ja radioyhtiöt keskittyvät ydintoimintaansa, äänen ja liikkuvan kuvan tuottamiseen.

Lue lisää

 

19.6.2018 Jakelutietojen avaaminen tarpeen kilpailun edistämiseksi

Medialiitto kannattaa liikenne- ja viestintäministeriön ehdotusta postipalveluja koskevien tietojen avaamisesta.

Lue lisää

 

14.6.2018 Verkkouutisista maksaa lähes viidennes suomalaisista

Verkkouutisista maksaneiden suomalaisten määrä kasvoi viime vuodesta, ilmenee Oxfordin yliopiston Reuters-instituutin Digital News Report 2018 -kyselytutkimuksesta. Myös entistä useammat heistä, jotka eivät vielä maksa, arvelevat maksavansa verkkouutisista seuraavan 12 kuukauden aikana.

Lue lisää

 

7.6.2018 Kangaskorpi jatkaa sanomalehtien maailmanjärjestön hallituksessa

Mediatalo Keskisuomalaisen konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi jatkaa sanomalehtien maailmanjärjestön WAN-IFRA:n hallituksessa ja sen johtokunnassa seuraavat kaksi vuotta.

Lue lisää

 

5.6.2018 Media-ala hyödyntää tekoälyä ja data-analytiikkaa yhä kattavammin

Tekoälyn ja datan hyödyntämiseen liittyvät innovaatiot ovat media-alan keskeisiä muutosvoimia lähitulevaisuudessa. Teknologian kehitys tehostaa toimintaa ja tuo kustannushyötyjä sekä luo uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Lue lisää

 

4.6.2018 Mediapäivä 2018 -ohjelma julkistettu

Kotimaisen media-alan vuotuinen päätapahtuma, Mediapäivä, järjestetään syksyllä jo kuudennen kerran – tällä kertaa 13.11. Finlandia-talossa Helsingissä. Päivän neljässä seminaarissa esiintyvät media-alan huiput meiltä ja maailmalta.

Lue lisää

 

28.5.2018 Digi-alv:n alentamiseen ei vielä hellinnyt lupaa

EU-maiden valtiovarainministerit eivät päässeet yksimielisyyteen digitaalisten julkaisujen arvonlisäveron alentamisesta neuvoston kokouksessa 25.5.

Lue lisää

 

28.5.2018 Vapaata ja vastuullista mediaa tarvitaan enemmän kuin koskaan

Vastuullisen median puolustaminen on arvokas yhteiskunnallinen teko, jolla tuetaan demokratiaa, sananvapautta ja sivistystä, kirjoittaa Medialiiton toimitusjohtaja Jukka Holmberg. Medialiitto ehdottaa seuraavan hallituksen ohjelmaan media-alan toimintaedellytyksiä parantavia konkreettisia toimenpiteitä.

Lue lisää

 

24.5.2018 Journalismin erityisasema tietosuojasääntelyssä säilyy

Osa uudistuneesta henkilötietojen suojan sääntelystä astuu voimaan perjantaina 25.5., kun EU:n yleistä tietosuoja-asetusta aletaan soveltaa.

Lue lisää

 

23.5.2018 Digilehtien arvonlisävero palaamassa EU:n neuvoston päätettäväksi

Pitkään odotettu EU-päätös digitaalisten julkaisujen arvonlisäveron alentamisesta saattaa parhaimmillaan syntyä tällä viikolla.

Lue lisää

 

3.5.2018 Mikko Ilomäki ja Tenna Talvi-Pietarila Medialiiton hallitukseen

Medialiiton hallitukseen on valittu Markprint Oy:n toimitusjohtaja Mikko Ilomäki ja SLP Kustannus Oy:n toimitusjohtaja Tenna Talvi-Pietarila.

Lue lisää

 

20.4.2018 Mediapäivä 2018 –ilmoittautuminen avautui keväthinnalla

Kotimaisen media-alan vuotuinen päätapahtuma, Mediapäivä, järjestetään syksyllä jo kuudennen kerran. Ohjelma julkistetaan toukokuussa, mutta mukaan voi ilmoittautua jo nyt keväthinnalla.

Lue lisää

 

Nimityksiä Medialiitossa ja Sanomalehtien Liitossa

Kauppatieteiden ja valtiotieteiden maisteri Leena Kurkinen aloittaa viestinnän ja markkinoinnin suunnittelijana Medialiiton ja Sanomalehtien Liiton yhteisessä viestintäyksikössä 17.5. Medianomi Elina Kuismin on aloittanut viestinnän suunnittelijana 16.4.

Lue lisää

 

10.4.2018 Tanskasta mallia Suomenkin mediapolitiikkaan

Tanskan hallitus on julkistanut ehdotuksen vuosien 2019-2023 mediasopimukseksi. Medialiiton lakiasiainjohtaja Satu Kangas nostaa agendalle digitaalisen uutismedian tuen sekä julkisen yleisradiopalvelun.

Lue lisää

 

Agendalla median moniarvoisuuden mittaaminen

Liikenne- ja viestintäministeriö julkaisi viime viikolla loppuraportin media- ja viestintäpolitiikan nykytilanteesta ja mittaamisesta. Ehdotettua mittaristoa käytetään toivon mukaan muuhunkin kuin mediatukien parempaan kohdentamiseen, kommentoi Medialiiton toimialajohtaja Mikko Hoikka.

Lue lisää

 

21.3.2018 Komission digiveroehdotus on väärä keino oikeaan asiaan

Medialiitto pitää Euroopan komission ehdotusta digitaalisen verotuksen uudistamisesta kokonaistavoitteeltaan oikeansuuntaisena, mutta esitetty ensivaiheen ratkaisu uudesta liikevaihtoverosta on keinona huono.

Lue lisää

 

15.3.2018 Edunvalvonta ja tes-neuvottelut Medialiiton ensimmäisen vuoden pääasioita

Medialiiton ensimmäisen toimintavuoden pääasioita olivat työehtosopimusten liittokierros, elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja uuden kasvun toimialueen käynnistäminen.

Lue lisää