Uutiset


15.3.2018 Edunvalvonta ja tes-neuvottelut Medialiiton ensimmäisen vuoden pääasioita

Medialiiton ensimmäisen toimintavuoden pääasioita olivat työehtosopimusten liittokierros, elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja uuden kasvun toimialueen käynnistäminen.

Lue lisää

 

13.3.2018 Median elinvoima olennaista disinformaation torjumisessa

Valeuutisten ongelmaa pohtinut asiantuntijaryhmä esittää Euroopan komissiolle useita keinoja, joilla väärän tiedon leviämistä verkossa tulisi hillitä.

Lue lisää

 

23.2.2018 Medialiitto ja Sanomalehtien Liitto hakevat kahta suunnittelijaa

Medialiitto ja Sanomalehtien Liitto hakevat viestintäyksikköönsä markkinoinnin ja viestinnän suunnittelijaa ja viestinnän suunnittelijaa.

Lue lisää

 

12.2.2018 Tutkimus: Sosiaalinen media pakotti mediatalot miettimään sisältöä uudella tavalla

Sosiaalisella medialla voi olla negatiivisia vaikutuksia paitsi demokratialle myös median liiketoiminnalle, selviää tuoreesta väitöskirjatutkimuksesta. Sosiaalinen media on vaikuttanut erityisesti ihmisten tapaan kuluttaa uutisia, ja mediatalot ovat joutuneet tehostamaan sisällöntuotantoaan vastaamaan mahdollisimman monen alustan julkaisutarpeita.

Lue lisää

 

19.1.2018 Komissiolta myönteinen esitys arvonlisäverokantojen vapauttamiseksi

Medialiitto on tyytyväinen EU-komission 18. tammikuuta julkistamaan direktiiviehdotukseen, joka antaisi jäsenvaltioille lisää liikkumavaraa arvonlisäverokantojen määrittämisessä.

Lue lisää

 

19.1.2018 Alexander Lindholm Mediapoolin johtoon

Otavan toimitusjohtaja Alexander Lindholm on aloittanut Mediapoolin johtoryhmän uutena puheenjohtajana. Lindholm seuraa tehtävässä Ylen toimitusjohtajaa Lauri Kivistä. Kivinen jatkaa Mediapoolin johtoryhmän jäsenenä.

Lue lisää

 

15.1.2018 Lukemisesteisiin liittyvää tekijänoikeusääntelyä on tarpeen kehittää

Voimassa olevassa tekijänoikeuslaissa on erityissäännös teosten saattamisesta vammaisten käytettäväksi.

Lue lisää

 

19.12.2017 Medialiitto mukana Markkinoinnin edistämiskeskuksessa

Medialiitto on yksi Markkinoinnin edistämiskeskus Makes ry:n perustajajäsenistä.

Lue lisää

 

8.12.2017 Digitaaliset mediakanavat ja radio kasvavat

Mediatoimialan liikevaihto supistui 2,3 prosenttia vuoden kolmannella neljänneksellä, arvioi Medialiitto tuoreessa ennusteessaan.

Lue lisää

 

7.12.2017 Ratkaisu digi-alvista siirtyy vuoteen 2018

Lehtien ja kirjojen alennettuja verokantoja koskevan komission direktiiviehdotuksen käsittely on yhä kesken EU:n neuvostossa. Ratkaisu siirtyy ensi vuoden puolelle, mutta tarkempaa ajankohtaa ei tässä vaiheessa ole mahdollista ennakoida.

Lue lisää

 

1.12.2017 Media-alalle työehtosopimusratkaisut

Medialiiton hallitus on hyväksynyt media-alan työehtosopimusratkaisut kirjatyöntekijöiden, jakajien, toimihenkilöiden, teknisten toimihenkilöiden, journalistien ja kustannustoimittajien osalta.

Lue lisää

 

17.11.2017 Jakajille tes-ratkaisu

Jakajien tes-neuvotteluissa saavutettiin neuvottelutulos 16.11.2017.

Lue lisää

 

14.11.2017 Kirjatyöntekijöille ja toimihenkilöille neuvottelutulokset

Medialiitto on tehnyt neuvottelutulokset kirjatyöntekijöiden ja toimihenkilöiden työehtosopimusratkaisuiksi TEAMin, TEAM/Grafinetin ja PRO:n kanssa. Kustannusvaikutus on työmarkkinoilla syntyneen yleisen linjan mukainen.

Lue lisää

 

14.11.2017 Valeuutisten uskotaan vaikuttavan suomalaisten käsityksiin faktoista

Valtaosa suomalaisista uskoo, että verkossa leviävillä valeuutisilla on vaikutusta kansalaisten käsityksiin ajankohtaisten asioiden ja tapahtumien perusfaktoista.

Lue lisää

 

14.11.2017 Vesa-Pekka Kangaskorpi jatkaa Medialiiton puheenjohtajana

Mediatalo Keskisuomalaisen konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi jatkaa Medialiiton hallituksen puheenjohtajana vuodet 2018-2019. Medialiiton syyskokous päätti valinnasta 14.11.2017 Helsingissä.

Lue lisää

 

13.10.2017 Sananvapausjärjestö vetoaa Turkin hallitukseen

Kansainvälisen lehdistöinstituutin IPI:n Suomen-osasto vetoaa Turkin hallitukseen suomalaisen toimittajan Ayla Albayrakin vankeustuomion uudelleenarvioimiseksi.

Lue lisää

 

12.9.2017 Medialiitto ja PING Helsinki yhteistyöhön alan uuden kasvun edistämiseksi

Medialiitto ja PING Helsinki aloittavat yhteistyön, jonka tavoitteena on lisätä alan toimijoiden ymmärrystä muuttuvan mediakentän mahdollisuuksista.

Lue lisää

 

31.8.2017 Tieteellisten julkaisujen kustantaminen uhattuna

Opetus- ja kulttuuriministeriön tilaamassa selvityksessä tieteellisten julkaisujen rinnakkaistallentamisesta selvittäjä ehdottaa avoimen tieteen edistämistä tekijänoikeuden keinoin.

Lue lisää

 

31.8.2017 Printtimainonnan lasku ja viennin sakkaaminen painoalalla rasittavat mediatoimialaa

Mediatoimialan liikevaihto kasvoi 1,5 prosenttia vuoden toisella neljänneksellä, arvioi Medialiitto tuoreessa ennusteessaan. Taloustilanteeseen nähden kasvu on vaisua ja keskittyy harvalle toimijalle.

Lue lisää

 

21.8.2017 Nimityksiä Medialiitossa

Oikeustieteiden kandidaatti Pia Huhdanmäki on aloittanut Medialiiton ja RadioMedian yhteisenä johtavana asiantuntijana 10.8.2017 ja filosofian maisteri Anu Hietala liiton tiedottajana 1.8.2017 alkaen.

Lue lisää