Uutiset


3.5.2018 Mikko Ilomäki ja Tenna Talvi-Pietarila Medialiiton hallitukseen

Medialiiton hallitukseen on valittu Markprint Oy:n toimitusjohtaja Mikko Ilomäki ja SLP Kustannus Oy:n toimitusjohtaja Tenna Talvi-Pietarila.

Lue lisää

 

20.4.2018 Mediapäivä 2018 –ilmoittautuminen avautui keväthinnalla

Kotimaisen media-alan vuotuinen päätapahtuma, Mediapäivä, järjestetään syksyllä jo kuudennen kerran. Ohjelma julkistetaan toukokuussa, mutta mukaan voi ilmoittautua jo nyt keväthinnalla.

Lue lisää

 

Nimityksiä Medialiitossa ja Sanomalehtien Liitossa

Kauppatieteiden ja valtiotieteiden maisteri Leena Kurkinen aloittaa viestinnän ja markkinoinnin suunnittelijana Medialiiton ja Sanomalehtien Liiton yhteisessä viestintäyksikössä 17.5. Medianomi Elina Kuismin on aloittanut viestinnän suunnittelijana 16.4.

Lue lisää

 

10.4.2018 Tanskasta mallia Suomenkin mediapolitiikkaan

Tanskan hallitus on julkistanut ehdotuksen vuosien 2019-2023 mediasopimukseksi. Medialiiton lakiasiainjohtaja Satu Kangas nostaa agendalle digitaalisen uutismedian tuen sekä julkisen yleisradiopalvelun.

Lue lisää

 

Agendalla median moniarvoisuuden mittaaminen

Liikenne- ja viestintäministeriö julkaisi viime viikolla loppuraportin media- ja viestintäpolitiikan nykytilanteesta ja mittaamisesta. Ehdotettua mittaristoa käytetään toivon mukaan muuhunkin kuin mediatukien parempaan kohdentamiseen, kommentoi Medialiiton toimialajohtaja Mikko Hoikka.

Lue lisää

 

21.3.2018 Komission digiveroehdotus on väärä keino oikeaan asiaan

Medialiitto pitää Euroopan komission ehdotusta digitaalisen verotuksen uudistamisesta kokonaistavoitteeltaan oikeansuuntaisena, mutta esitetty ensivaiheen ratkaisu uudesta liikevaihtoverosta on keinona huono.

Lue lisää

 

15.3.2018 Edunvalvonta ja tes-neuvottelut Medialiiton ensimmäisen vuoden pääasioita

Medialiiton ensimmäisen toimintavuoden pääasioita olivat työehtosopimusten liittokierros, elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja uuden kasvun toimialueen käynnistäminen.

Lue lisää

 

13.3.2018 Median elinvoima olennaista disinformaation torjumisessa

Valeuutisten ongelmaa pohtinut asiantuntijaryhmä esittää Euroopan komissiolle useita keinoja, joilla väärän tiedon leviämistä verkossa tulisi hillitä.

Lue lisää

 

23.2.2018 Medialiitto ja Sanomalehtien Liitto hakevat kahta suunnittelijaa

Medialiitto ja Sanomalehtien Liitto hakevat viestintäyksikköönsä markkinoinnin ja viestinnän suunnittelijaa ja viestinnän suunnittelijaa.

Lue lisää

 

12.2.2018 Tutkimus: Sosiaalinen media pakotti mediatalot miettimään sisältöä uudella tavalla

Sosiaalisella medialla voi olla negatiivisia vaikutuksia paitsi demokratialle myös median liiketoiminnalle, selviää tuoreesta väitöskirjatutkimuksesta. Sosiaalinen media on vaikuttanut erityisesti ihmisten tapaan kuluttaa uutisia, ja mediatalot ovat joutuneet tehostamaan sisällöntuotantoaan vastaamaan mahdollisimman monen alustan julkaisutarpeita.

Lue lisää

 

19.1.2018 Komissiolta myönteinen esitys arvonlisäverokantojen vapauttamiseksi

Medialiitto on tyytyväinen EU-komission 18. tammikuuta julkistamaan direktiiviehdotukseen, joka antaisi jäsenvaltioille lisää liikkumavaraa arvonlisäverokantojen määrittämisessä.

Lue lisää

 

19.1.2018 Alexander Lindholm Mediapoolin johtoon

Otavan toimitusjohtaja Alexander Lindholm on aloittanut Mediapoolin johtoryhmän uutena puheenjohtajana. Lindholm seuraa tehtävässä Ylen toimitusjohtajaa Lauri Kivistä. Kivinen jatkaa Mediapoolin johtoryhmän jäsenenä.

Lue lisää

 

15.1.2018 Lukemisesteisiin liittyvää tekijänoikeusääntelyä on tarpeen kehittää

Voimassa olevassa tekijänoikeuslaissa on erityissäännös teosten saattamisesta vammaisten käytettäväksi.

Lue lisää

 

19.12.2017 Medialiitto mukana Markkinoinnin edistämiskeskuksessa

Medialiitto on yksi Markkinoinnin edistämiskeskus Makes ry:n perustajajäsenistä.

Lue lisää

 

8.12.2017 Digitaaliset mediakanavat ja radio kasvavat

Mediatoimialan liikevaihto supistui 2,3 prosenttia vuoden kolmannella neljänneksellä, arvioi Medialiitto tuoreessa ennusteessaan.

Lue lisää

 

7.12.2017 Ratkaisu digi-alvista siirtyy vuoteen 2018

Lehtien ja kirjojen alennettuja verokantoja koskevan komission direktiiviehdotuksen käsittely on yhä kesken EU:n neuvostossa. Ratkaisu siirtyy ensi vuoden puolelle, mutta tarkempaa ajankohtaa ei tässä vaiheessa ole mahdollista ennakoida.

Lue lisää

 

1.12.2017 Media-alalle työehtosopimusratkaisut

Medialiiton hallitus on hyväksynyt media-alan työehtosopimusratkaisut kirjatyöntekijöiden, jakajien, toimihenkilöiden, teknisten toimihenkilöiden, journalistien ja kustannustoimittajien osalta.

Lue lisää

 

17.11.2017 Jakajille tes-ratkaisu

Jakajien tes-neuvotteluissa saavutettiin neuvottelutulos 16.11.2017.

Lue lisää

 

14.11.2017 Kirjatyöntekijöille ja toimihenkilöille neuvottelutulokset

Medialiitto on tehnyt neuvottelutulokset kirjatyöntekijöiden ja toimihenkilöiden työehtosopimusratkaisuiksi TEAMin, TEAM/Grafinetin ja PRO:n kanssa. Kustannusvaikutus on työmarkkinoilla syntyneen yleisen linjan mukainen.

Lue lisää

 

14.11.2017 Valeuutisten uskotaan vaikuttavan suomalaisten käsityksiin faktoista

Valtaosa suomalaisista uskoo, että verkossa leviävillä valeuutisilla on vaikutusta kansalaisten käsityksiin ajankohtaisten asioiden ja tapahtumien perusfaktoista.

Lue lisää